top of page
meer over
Pilates Reformer

Al in de eerste wereldoorlog werden zieken in de ziekenboeg van de gevangenissen getraind in hun bed met de veren die zij onder het bed vandaan haalden. Joseph Pilates, de grondlegger van Pilates, heeft deze apparaten voor het eerst ontwikkeld. Later zijn de matlessen hier uit voort gekomen.

De apparaten werken op spieruithoudingsvermogen, coördinatie, stabiliteit, tonus en flexibiliteit. De veren op het toestel geven steun en weerstand. De training wordt aangepast aan de persoon en is uitermate geschikt bij rug-, nek-, schouderklachten of verminderde flexibiliteit. De mogelijkheden van de apparaten zijn bijna eindeloos.

 

De trainmethode levert je in de eerste plaats diepe spieren op. Die zie je niet meteen verschijnen, ook niet als je hard traint, maar ze hebben wel een actieve functie wat je slanke, strakke lijn betreft.

 

Het is mogelijk om exact dezelfde resultaten

te krijgen van mat Pilates en reformer Pilates. 

In deze lessen is er nog steeds heel veel persoonlijke begeleiding en kan je op maat je oefeningen doen. Deze exclusieve lessen op deze mooie apparaten kunnen je ondersteunen in bepaalde oefeningen, maar ze kunnen je ook extra uitdagen in het verkrijgen van kracht en souplesse

 

Eén van de grootste misvattingen over Pilates, is dat het enkel voor vrouwen is. Heel veel mannen doen aan Pilates om hun prestaties in andere, meer explosieve sporten te verbeteren. Voetballers, hockeyers, hardlopers en co hebben snel last van kwetsuren en pijnlijke gewrichten: ook wie veel spieren heeft, is kwetsbaar –misschien zelfs meer dan minder gespierde mensen. Je mag nog met de schouderbreedte van een kleerkast pronken, de minste verkeerde beweging veroordeelt je tot een maand platte rust, terwijl je ploegmaten vrolijk verder sporten.

Door hun lichaam met Pilates te versterken, zijn mannen daar niet alleen beter tegen bestand, maar kunnen ze ook meer kracht in hun prestaties steken. Een doorwinterde loper zal bijvoorbeeld merken dat hij na een maand Pilates plots nog sneller en langer kan sprinten, enkel en alleen omdat zijn benen meer kracht hebben.

Het is mogelijk om exact dezelfde resultaten te krijgen van mat Pilates en reformer Pilates. De discipline is ontworpen om kracht op te bouwen in de krachtcentrale of kern van je lichaam. Maar als u op zoek bent naar snellere resultaten en meer variatie in de klas, dan zijn hervormers de beste keuze

b2bc418fc9d27940c21612fc67ab81fc.jpg

Joseph Pilates, de grondlegger van Pilates, heeft deze apparaten voor het eerst ontwikkeld.

bottom of page